Nepotism la UTCN: prorectorul Petrina dat exemplu in studiul realizat de Coalitia pentru Universitati Curate

Prorectorul Universitatii Tehnice din Cluj, Mircea Petrina, si fiii lui, angajati ai UTCN, sunt dati exemplu in studiul realizat de Coalitia pentru Universitati Curate.

 

"Prorectorul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTC), Mircea Petrina, lucreaza impreuna cu fiii sai Tudor si Bogdan, care sunt asistenti la UTC. Tudor Petrina preda, la fel ca tatal lui, la catedra Mecanica Constructiilor, iar Bogdan Petrina are ore la Beton Armat si Constructii Metalice", se arata in studiul publicat astazi de Coalitia pentru Universitati Curate.

 

UTCN este pe locul 18 in topul intocmit de Coalitie, obtinand trei stele.

 

"Nepotismul agraveaza mai mult acest sistem inchis ridicand semne de întrebare cu privire la obiectivitatea promovarilor. Numarul familiilor universitare a ramas acelasi in universitati", sustin realizatorii studiului.

 

Alaturi de UTCN, mai sunt data ca exemple de nepotism, Univesritatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Ovidius Constanta, Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea Politehnica Bucuresti.

Comentarii Facebook