Moții din comuna Horea, în vizită la răniţii din accidentul aviatic. Le-au adus șorici, un tort și cărți de rugăciune

 

Doi moți din comuna Horea, care au contribuit la salvarea celor 5 răniți din accidentul aviatic, i-au vizitat, marți seara, la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. Răniților le-au adus şorici, un tort şi cărţi de rugăciune.

 

Cei doi vizitatori au fost Corneliu Olar, secretarul comunei Horea, şi pădurarul Nicolae Oneţiu.

 

Am adus produse tradiţionale de porc din Ţara Moţilor, salam de casă, ureche de porc, şorici, un tort de casă pe care am scris ”Sănătate”, dar şi cărţi de rugăciune. Emoţia a fost mare, le-am spus că suntem fraţii lor şi de asta am venit, să vedem cum se simt. Starea lor de sănătate şi psihică este bună. Ei au spus că nu suntem fraţii lor, ci părinţii lor. Poate că sunt părinţi cei care au ajuns primii la ei, dar noi rămânem fraţii lor. Le-am dorit sănătate, pentru că este mai bună decât toate, şi însănătoşire grabnică, să se întoarcă la familiile lor. Am vorbit cu toţi patru, inclusiv cu un domn doctor cu care am vorbit lunea trecută de pe telefonul domnului Zamfir. Când am intrat în salon ne-am şi tutuit, eram ca o familie, ne-am îmbrăţişat cu fiecare, iar la plecare ne-am pupat, fac parte din familia moţilor”, a spus Corneliu Olar.

 

Moții au fost extrem de onești și au spus că nu aveau de unde să aducă portocale din Munții Apuseni. ”Ne-au spus că vor mânca din bucatele noastre chiar dacă au interdicție de la medici”, a mai spus Corneliu Olar.

 

Cei doi au fost emoționați când au vorbit cu răniții despre accident. ”Sunt chestii pe care ni le-au povestit, te ia plânsul. Nu ne-am putut da seama de starea lor de atunci, numai telefonic. Pentru ei a fost a doua viaţă. Au apreciat pilotul, pentru că cred că sunt unici în lume aviatori care ştiu ce înseamnă aterizarea. Dacă ateriza în bot era gata, praf. Iovan a căutat să aterizeze cu coada, o aterizare normală în munte, printre brazi. El le-a dăruit viaţa celor care trăiesc prin profesionalismul şi curajul lui”, a mai spus Olar.

 

Cei doi moți i-au sugerat și un nume medicului Valentin Calu, care a spus că ar vrea să își ia un nume de moț, drept mulțumire celor care i-au salvat de la moarte. ”Horea trebuie să fie numele. Este cel mai mare dintre români”, a mai spus Olar.

Comentarii Facebook