Modernizarea liniei de tramvai si a Parcului Central din Cluj-Napoca, la un pas de obtinerea finantarii europene de 50 de milioane de euro


Proiectele de modernizare a liniei de tramvai si a Parcului Central din Cluj-Napoca sunt la un pas de a obtine finantarea europeana in valoare de 206 milioane de lei, circa 50 de milioane de euro.

"Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest ne-a trimis in data de 28 mai 2010 scrisorile de acceptare a cererilor de finantare pentru proiectele de modernizare a liniei de tramvai, respectiv de restaurare a Parcului Central si a cladirii Casino. In documente se precizeaza ca proiectele au depasit faza de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitate si se va trece la etapa de evaluare tehnica si financiara", anunta reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Proiectele au fost depuse in cadrul Programului Operational Regional, pe axa 1.1, poli de crestere. Valoarea investitiilor este 206.337.234 lei, din care contributia municipalitatii este de 2 %.

Modernizarea liniei de tramvai din Manastur pana in Piata Garii ar duce la reducerea timpului de calatorie de la 48 minute, la 24 minute pe traseu, "ar putea creste cu 10 % numarul de calatori transportati pe an, vor fi reduse costurile de mentenanta cu 57 % si consumului de energie electrică cu 40%", mai spus oficialii primariei.

Valoarea totala a proiectului este de 77,5 milioane de lei. O alta componenta a proiectului este refacerea liniei de tramvai din Piata Garii pana pe Bulevardul Muncii.

"Proiectul prevede modernizarea liniei de tramvai care face legatura intre nodul intermodal Gara si zona industriala est, Parcul industrial Tetarom II unde functioneaza firma Emerson, si centura de ocolire a orasului de nord-est, Bulevarduldul Muncii " Apahida", precizeaza reprezentantii administratiei locale.

Timpul unei calatorii va fi redus de la 36 minute la 19 minute, va creste cu 10% numarul calatori si va scadea consumul de energie electrica cu 38%. Valoarea totala a proiectului este de 86.163.316 lei.

In cazul modernizarii Parcului Central "Simion Barnutiu" si cladirea Cazino investitia va fi de 42 de milioane de lei.

Comentarii Facebook