Modernizarea liniei de tramvai din Cluj incepe la primavara

Proiectul de modernizare a liniei de tramvai din Cluj a obtinut primele avize din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

 

Primaria municipiului Cluj-Napoca a depus pentru finantare prin Programul Operational Regional proiectele care vizeaza reabilitarea liniei de tramvai, a Parcului Central si a Cazinoului. Acestea au fost avizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, a declarat astazi primarul Sorin Apostu. El crede ca pana la inceputul lunii octombrie vor fi semnate contractele de finantare pentru aceste obiective.

 

Primarul vrea sa organizeze in acest an licitatiile pentru efectuarea lucrarilor, astfel incat acestea sa inceapa din primavara anului viitor.

 

Proiectele au fost depuse in cadrul Programului Operational Regional, pe axa 1.1. Valoarea investitiilor este de 206 milioane de lei, din care contributia municipalitatii este de 2 %.

 

Modernizarea liniei de tramvai din Manastur pana in Piata Garii ar duce la reducerea timpului de calatorie de la 48 minute la 24 minute, "ar putea creste cu 10 % numarul de calatori transportati pe an, vor fi reduse costurile de mentenanta cu 57 % si consumul de energie electrică cu 40%", spun oficialii primariei. Valoarea totala a proiectului este de 77,5 milioane de lei.

 

O alta componenta a proiectului este refacerea liniei de tramvai din Piata Garii pana pe Bulevardul Muncii. "Proiectul prevede modernizarea liniei de tramvai care face legatura intre nodul intermodal Gara si zona industriala est, Parcul industrial Tetarom II, unde functioneaza firma Emerson, si centura de ocolire a orasului de nord-est, Bulevardul Muncii - Apahida", precizeaza reprezentantii administratiei locale.

 

In cazul modernizarii Parcului Central "Simion Barnutiu" si cladirea Cazinoului investitia va fi de 42 de milioane de lei.

Comentarii Facebook