Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a murit in urma unui stop cardio-respirator

Medicii de la Clinica de Chirurgie I din Cluj-Napoca, locul in care a fost internat mitropolitul, spun ca IPS Bartolomeu a murit in urma unui stop cardio-respirator.

 

Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, a fost internat la Clinica de Chirurgie I din Cluj in noaptea de 24 spre 25 ianuarie. El a fost adus cu o aeronava militara din Viena.

 

Inaltul ierarh fusese internat la Clinica AKH din Viena, unde medicii l-au supus unor investigatii medicale, in vederea efectuarii unei operatii de montare a unei valve aortice. Medicii austrieci au decis insa ca varsta inaintata si evolutia bolii nu permit efectuarea interventiei chirurgicale si au recomandat continuarea tratamentului intr-o clinica din Romania.

 

La intoarcea in tara, pe Aeroportul din Cluj, episcopul vicar Vasile Somesanul a declarat ca IPS Bartolomeu si-a exprimat dorinta de a fi adus acasa sa isi astepte sfarsitul.

 

De la intoarcea in tara, medicii l-au intubat pe inaltul ierarh si i-au indus o stare de coma pentru a usura tratamentul. In 28 ianuarie, episcopul vicar Vasile Somesanul anunta ca IPS Bartolomeu si-a deschis ochii dupa cinci zile de suferinta.

 

Mitropolitul a murit, potrivit medicilor, din cauza unui stop cardio-respirator, luni, 31 ianuarie, la ora 19.25.

Comentarii Facebook