Mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu, sarbatorit la 89 de ani


Mitropolitul Clujului, Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu, a fost sarbatorit la implinirea varstei de 89 de ani de personalitatile orasului, dar si de credinciosi.

La Catedrala Mitropolitana a fost oficiata Liturghia si un "Te Deum". Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu a primit si un grup de 45 de copii de la gradinita patronata de Mitropolie, care au tinut sa il felicite la implinirea varstei de 89 de ani.

Mitropolitul Clujului i-a primit si pe Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, si pe Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, dar si alte personalitati politice, care i-au adus flori. Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu a fost felicitat si de deputatul Horia Uioreanu, care i-a adus apa, pamant si ulei sfintit la Ierusalim, dar si de zeci de credinciosi si preoti.

IPS Bartolomeu s-a nascut in 18 martie 1921, in judetul Valcea, si s-a calugarit in 1942 la manastirea Antim. In perioada comunista a fost incarcerat pentru ca s-a opus sistemului si dupa ce a fost eliberat a ocupat diverse functii administrative in Biserica Ortodoxa Romana, la Bucuresti si in SUA.


Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu a fost hirotonit arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului in 1993, iar din 2006 este mitropolit.

Comentarii Facebook