Mitică Călin, patronul Transferoviar Cluj, ridicat de DNA și adus la Cluj pentru AUDIERI

 

Mitică Călin, patronul firmei Transferoviar Cluj, a fost dus la sediul DNA București, după ce la firmele lui din Capitală au fost făcute percheziții. 

 

Mitică Călin a fost ”săltat” și dus la sediul DNA București, iar acum urmează să fie adus la DNA Cluj pentru continuarea cercetărilor. 

 

Procurorii caută informaţii despre o licitaţie derulată în anul 2012 care se referă la reparaţia de locomotive şi vagoane de călători care se află în parcul de material rulant al CFR Călători. Este vorba despre o plângere penală depusă de Gruia Stoica. La licitaţia pentru reparaţia de vagoane noi am oferit preţul cel mai mic şi anume de un milion de lei pentru fiecare vagon reparat în timp ce oferta de pe locul doi a fost de două milioane de lei”, a spis Călin Mitică.

 

El a precizat că a câștigat luni, 27 octombrie, procesul cu firmele care contestau rezultatul licitației. ”Este vorba despre o plângere penală depusă de Gruia Stoica. Eu am depus plângere penală la DNA încă din anul 2013 şi nu m-a băgat nimeni în seamă”, a mai spus Călin Mitică.

 

Procurorii mai anchetează o licitație de reparare a unor locomotive electrice. ”Preţul de pornire pentru reparaţia unei locomotive a fost de 870.000 de lei, iar noi am ofertat 470.000 de lei. Unde este corupţia?”, a spus omul de afaceri.

 

Mitică Călin a mai fost acuzat de fapte de corupție și trimis în judecată, dar instanța l-a achitat. 

 

Patronul Remarul 16 Februarie, Mitică Călin, achitat DEFINITIV de Curtea de Apel Cluj

 

Procurorii DNA a făcut, marți dimineața, percheziții în Cluj, București, Ilfov și Galați.

 

În cursul dimineții de 28 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în mun. București și în județele Cluj, Ilfov, Galați, din care două la sediile unor instituții publice iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, informează reprezentanții DNA.

Comentarii Facebook