Mitică Călin este acuzat că a dat mită directorului Salina Dej și unui șef de la CFR Călători SA

 

Patronul Remarul 16 Februarie și al Transferoviar SA, Călin Mitică, este acuzat că a dat spagă, 550.000 de lei, directorului de la Salina Ocna Dej, Georgel Mihuț, și lui Teodor Gavriș, șef serviciu la CFR Călători SA.

 

Călin Mitică este acuzat de dare de mită și constituire de grup de infracțional, iar Georgel Mihuț și Teodor Gavriș, de luare de mită.

 

Directorul Salina Oca Dej a primit banii în contul firmei Micdali SRL, în total 65.000 de lei. Salina avea contract cu Transferoviar Grup SA. ”Din 2007 facem transport de sare la Dej şi am câştigat în urma unei licitaţii, şi azi tot noi suntem cei mai buni", a spus Călin Mitică.

 

De asemenea, procurorii DNA susțin că ar fi fost trucată și o licitație la CFR Călători

 

În 2012, Gavriş era şef Serviciu Automotoare în cadrul CFR Călători și apoi a devenit director la aceeași societate de stat. Mitică Călin este acuzat că ar fi virat firmei Tevpag Plan SRL suma de 480.000 de lei pentru ca Teodor Gavriș să favorizeze Remarul 16 Februarie la o licitație. 

 

Banii au fost virați din conturile Transferoviar Călători SRL Bucureşti şi Uzina de Vagoane Aiud, aflate în proprietatea lui Călin Mitică.

 

Călin Mitică susține că este o aberație pentru că el a fost descalificat de la licitația pentru reparația unor automotoare. ”Acest Gavriș, la noi în fabrică îi spuneam mincinosul. La licitaţia R7, pentru reparaţia unor automotoare el ne-a descalificat pe motiv că nu aveam certificat de omologare, pe care îl aveam obţinut de la Autoritatea Feroviară AFER. Am făcut contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Constaţiilor şi am câştigat. Apoi, ei au făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti, unde, definitiv, tot noi am câştigat. La licitaţia R7, domnul Gavriş şi cu domnul Dorobanţu au fixat preţul de pornire care era de 197 de milioane de lei. Noi am oferit 100 de milioane de lei şi am câştigat. I-am făcut şi plângere penală acestui Gavriş”, a comentat Călin Mitică.

 

Mitică Călin, patronul Transferoviar Cluj, ridicat de DNA și adus la Cluj pentru AUDIERI

Comentarii Facebook