Mirela Perte, functionara de la Banca Transilvania care a furat din banii clientilor, este fiica sefului Politiei Economice Dej


Mirela Perte, fost angajata a Bancii Transilvania Cluj, arestata pentru ca a furat 520.000 de lei si 33.000 de euro din conturile unor clienti, este fiica seful Politiei Economice Dej, Mirel Banias.

Avocatul Mirelei Perte, Catalin Bichescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "legatura de rudenie este pur intamplatoare si nu are nicio legatura activitatea fiicei sale si functia pe care o ocupa domnul Banias".

Catalin Bichescu a mai facut referire la faptul ca operatiunile bancare de care este acuzata clienta sa nu puteau fi facute fara avizul altor angajati ai Bancii Transilvania, in special a sefei de agentie.

"Orice operatiune trebuia sa fie supervizata de catre persoanele angajate, respectiv sefa agentiei, toate operatiunile realizate de clienta mea au fost supervizate. Pe toate documentele bancii apar verificarile si semnaturile persoanelor care trebuie sa supervizate toate tranzactiile bancare. Este vorba fie de incompetenta fie de complicitate. Totul va fi stabilit de ancheta care este in curs", a mai declarat Catalin Bichescu.

Avocatul Mirelei Perte a mai afirmat ca nici sumele raportate ca furate de Banca Transilvania nu sunt exacte, pentru ca au fost adunate depozitele care existau la constituire conturilor, din care procurorii sustin ca au fost luati banii, fara sa se tine cont de tranzactiile efectuate ulterior.

"Au fost adunate pur si simplu depozitele constituite initial, fara a se preciza ce tranzactii au fost facute ulterior. Suma disparuta si recunoscuta de clienta mea, poate fi mai mare sau mai mica. Oricum am cerut o expertiza pentru a se stabili exact prejudiciul", a mai precizat avocatul.

Mirela Perte va fi reaudiata de procurorii DIICOT in urma unei cereri pe care a depus-o, astazi, avocatul Catalin Bichescu. Anchetatorii au dispus la randul lor instituirea unui sechestru asigurator pentru recuperarea prejudiciului.

Fost functionara a sucursalei BT din Piata Mihai Viteazu este acuzata de inselaciune si fals informatic. Procurorii DNA sustin ca din 2009 si pana acum, Mirela Perte a transferat, prin metoda "suveica" din conturile a 5 persoane, suma de 150 de mii de euro, bani pe care i-a folosit in interes personal.

Mirela Perte si-a recunoscut vina, dar a declarat in fata procurorilor ca a fost "ajutata" de alti angajati ai sucursale.

Reprezentantii Bancii Transilvania au precizat intr-un comunicat de presa ca
Mirela Perte a fost data afara si ca prejudiciul creat clientilor a fost "acoperit".i

Comentarii Facebook