Mirela Perte, angajata care a furat din conturile de la Banca Transilvania, cere sa fie repusa in functie si sa primeasca despagubiri


Mirela Perte, angajata care a furat din conturile de la Banca Transilvania, a atacat la Tribunalul Muncii decizia de concediere de la sucursala din Piata Mihai Viteazu. Femeia cere si despagubiri.

Aparatorul Mirelei Perte, Catalin Bichescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca a fost incalcat Codul Muncii, care prevede ca orice raspundere, in cazul unei abateri la locul de munca. se prescrie daca nu este sanctionata in 6 luni de comiterea faptei. "In decizia de concediere sunt invocate fapte din anii 2007, 2008 si 2009 dar nu se spune nicio data exacta, asa ca noi consideram ca sunt prescrise si clienta mea nu poate fi pedepsita cu desfacerea contractului de munca. Am depus la Tribunalul Muncii o cerere de reincadrare in munca si plata despagubirilor", a declarat Catalin Bichescu.

Procesul a fost intentat in 27 august, dar Mirela Perte a fost arestata in 3 septembrie asa ca nu se mai pune problema reincadrarii in munca. Despagubirile solicitate reprezinta salariile pe care le-a pierdut de cand a fost disponibilizata.

 

Contractul de munca al Mirelei Perte a incetat in 5 august, dar ea a fost suspendata din functia de administrator de cont de la Banca Transilvania, in 19 iulie. Avocatul Catalin Bichescu considera ca procesul va fi suspendat pe durata cercetarii penale.

Mirela Perte este acuzata de procurorii DIICOT ca a accesat conturile a cinci clienti ai bancii, de unde a luat 520.000 de lei si 33.000 de euro.

Comentarii Facebook