Ministrul Sanatatii: "Nu a scazut bugetul pentru transplant si nu va scadea nici in anii urmatori"

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat la Cluj ca bugetul pentru transplanturi nu va scadea in ciuda crizei economice. El a participat la Cluj la Ziua Recunostintei in Tranplant.

 

"Nu a scazut bugetul pe transplant si nu va scadea nici in anii urmatori, pentru ca transplantul este o prioritate si noi avem o agenţie nationala de transplant care este foarte bine vazuta pe plan european. Eu cred ca trendul va fi ascendent in continuare", a spus Attila Cseke.

 

Ministrul a participat la Ziua Recunostintei in Transplant, o manifestare organizata de la Teatrul national din Cluj de Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal si Societatea Romana de Boli Genito-Urinare. cei peste 1.000 de participanti, in mare parte donatori sau primitori de organe, si-au impartasit experientele prin care au trecut. Inainte de inceperea evenimentului, in parcul din spatele Teatrului National a fost plantat un copac, ca omagiu adus donatorilor romani de organe.

 

Potrivit initiatorului evenimentului, profesorul Mihai Lucan, seful IUTR Cluj, la Cluj au fost facute din 1992 pana in prezent 1.251 de transplanturi de rinichi şi pancreas.

Comentarii Facebook