Ministerul Educatiei avertizeaza: Primarii care nu deconteaza transportul profesorilor navetisti risca sa piarda alegerile!


Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, i-a avertizat de la Cluj pe primari ca "daca nu deconteaza naveta profesorilor din mediul rural, risca sa piarda alegerile".

Oana Badea a precizat ca decontul navetei profesorilor este reglementat prin noua Lege a Educatiei.

"In ceea ce priveste decontul navetei profesorilor, Ministerul Educatiei a emis o instructiune care pune in aplicare atat prevederile Legii educatiei nationale, intrata in vigoare la 9 februarie. In aceasta ordine de idei, efortul ministerului este evident facut, rugamintea pe care o adresam autoritatilor locale este aceea de a sustine unitatile de invatamant pentru un act de calitate, pentru decontarea transportului", a spus Oana Badea, intr-o conferinta de presa organizata de Inspectoratul scolar Judetean.

Secretarul de stat a precizat ca daca primarii aleg sa nu deconteze aceste cheltuieli nici nu vor invatamant de calitate la tara.

"Primarii risca sa piarda alegerile, daca sunt inteligenti alegatorii. intre o optiune de genul, `nu decontez, dar vreau sa pastrez scoala, inseamna ca acea autoritate alege sa aiba o scoala cu resursa umana care nu asigura calitate, lucru care nu este de acceptat. Exista consilii locale si primarii unde se considera ca nu e oportuna decontarea. Avem cadrul legal si ne dorim ca fiecare comunitate sa inteleaga ca daca are nevoie de cadrele didactice trebuie sa asigure decontul transportului. Sa faca si primarii un efort pentru cadrele didactice care vin in localitatile lor", a mai afirmat Oana Badea.

Ovidiu Colceriu, primarul comunei Sanpaul, a declarat ca aceste deconturi se fac in functie de banii pe care ii are primaria si nu de interesele electorale.

Oana Badea a participat, marti, la ISJ Cluj la o intalnire de lucru pentru elaborarea metodologiilor necesare aplicarii Legii Educatiei pentru inspectia scolara.

Comentarii Facebook