Ministerul Culturii a vrut sa cumpere Hotelul Continental cu 7 milioane de euro! Vezi de ce a cazut afacerea - VIDEO


Ministerul Culturii a vrut sa cumpere in 2010 Hotelul Continental din centrul municipiului Cluj Napoca si era dispus sa plateasca 7 milioane de euro.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, joi, ca in cladirea Hotelului Continental ar fi urmat sa fie mutat Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, care functioneaza acum in zona Pietei Muzeului, dar care este inchis de doi ani fiind in proces de restaurare.

"Trebuie sa va spun ca, in 2010, am avut o intentie de a cumpara o cladire in Cluj pentru Muzeul de Istorie. O cladire in centru, dar nu am reusit sa finalizam procedurile, nu din cauza noastra pentru ca noi am avut si banii pregatiti, dar nu ne-am inteles cu proprietarul pentru acea cladire pe procedura, pentru ca acolo trebuia sa intre si banca care a dat creditul acum multi ani pentru cumpararea imobilului. Aveam un buget estimat la 7 milioane de euro, dar nu am reusit sa finalizam negocierile nu din cauza noastra. A fost o problema cu banca pentru ca era neplatit creditul luat de proprietar", a declarat Kelemen Hunor.


Ministrul Culturii a mai declarat ca in acest moment lucrarile de modernizare a cladirii Muzeului National de Istorie a Transilvaniei sunt blocate din mai multe motive.

"Am trimis o scrisoare catre Inspectoratul de Stat in Constructii si am rugat sa se verifice daca expertiza facuta in 2008 este corecta. Nu pot sa spun o data cand vor incepe lucrarile pentru ca nu avem un contract de management cu domnul Piso si pana cand nu stiu care este angajamentul minimal nu am cum sa dau bani pentru ca apoi Curtea de Conturi ma ia la intrebari. De asemenea, trebuie sa rezolve litigiul cu Universitatea Babes Bolyai privind proprietatea cladirii, iarasi nu putem investi legal intr-o cladire care este in litigiu. De aceea, in acest an noi nu am putut aloca si pentru ca nu exista un proiect aprobat pentru finantarea cladirii nu pot sa aloc niciun leu", a mai spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a mai spus ca valoarea lucrarilor de la Muzeu se ridica la 11 milioane de euro. "Eu am avut dubii in 2010 in privinta proiectului de 11 milioane de euro pentru amenajarea Muzeului de Istorie a Transilvaniei. Au fost controale inclusiv de la politie, ANAF, Garda Financiara si aceste rapoarte nu au stabilit lucruri ilegale. Eu am avut dubii si nu s-a alocat niciun ban pentru continuarea unui proiect care este in litigiu din cauza cladirii. In acest moment nu putem aloca pentru ca nu avem banii in buget, chiar daca ar fi totul in regula", a mai spus Kelemen Hunor.

 

Citeste si...

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, in razboi cu Ioan Piso: Eu l-am pus director la Muzeu in '97 si eu il pensionez - VIDEO

Comentarii Facebook