Militarul din Dej, care și-a ucis unchiul acum un an, s-a PREDAT din cauza remușcărilor

 

Bărbatul de 31 de ani din Dej, care și-a ucis unchiul și l-a îngropat în curtea casei, avea mustrări de conștiință și s-a predat.

 

Ciprian Lăcătuș, în vârstă 31 de ani, s-a predat marți seara la Poliția Dej, unde a mărturisit că în urmă cu un an și-a omorât unchiul, în vârstă de 37 de ani. 

 

Scandalul a început de la faptul că unchiul revendica și el o parte din casa în care locuia autorul crimei cu părinții. A avut loc o altercație, iar Ciprian Lăcătuș a lovi victima cu toporul în cap. Cadavrul a fost ținut două zile ascuns într-o rulotă din curtea casei, iar apoi autorul crimei a săpat o groapă în curte și l-a îngropat”, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

 

Unchiul tânărului se întorsese din Spania, unde a fost la lucru, și s-a dus pe la casa criminalului pentru a încerca să obțină banii, în contul părții din moștenire care i se cuvenea. Aceștia au consumat băuturi alcoolice, deznodământul fiind unul dramatic.

 

După câteva zile de la comiterea omorului, vecinii l-au văzut pe Ciprian Lăcătuș că săpa o gropă în curte și l-au întrebat de ce face acest lucru, răspunsul fiind că vrea să îngroape niște resturi. Nimeni nu a intrat la bănuieli, ținând cont de faptul că la țară se practică acest lucru, conform anchetatorilor.

 

Oamenii legii bănuiesc că mama bărbatului știa despre cele întâmplate, dar a tăcut pentru a-și apăra copilul. Fiind rudă de gradul 1 cu autorul crimei, aceasta nu era obligată de lege să se autodenunțe și nici nu poate fi trasă la răspundere pentru o eventuală tăinuire a faptelor.

 

Ciprian Lăcătuș a fost dus la locuința sa pentru reconstituire. Bărbatul este angajat pe bază de contract la Unitatea Militară din Dej.

 

Autorul crimei le-a spus procurorilor că s-a predat pentru că nu a mai suportat presiunea. ”A spus că avea coșmaruri și nu mai suporta să trăiască, știind ce faptă a comis. Înainte de a se autodenunța și-a dat demisia din Armată și acum ne-a spus că este gata să plătească pentru fapta comisă”, au mai precizat anchetatorii.

Comentarii Facebook