Milionarul Gadola vrea să AGLOMEREZE Clujul cu un nou MALL și turnuri de 16 etaje, lângă un parc

 

Milionarul Ștefan Gadola a intrat puternic pe piața imobiliară, unde are diverse investiții, iar acum vrea să construiască un mall. 

 

Mall -ul ar urma să fie construit în Piața Abator, în zona în care a funcționat fostul abator al Clujului, demolat după Revoluție pentru că a devenit nerentabil.

 

Pa lângă mall, milionarul Gadola vrea să facă și câteva blocuri de 16 etaje, ceea ce vor aglomera foarte mult zona, gândită de foarte mulți ecologiști ca un spațiu de promenadă și verdeață. 

 

Oxygene Mall are autorizaţie de construcție emisă de Primăria Cluj-Napoca și va avea două clădiri cu un regim de înălţime de 3S+P+M, nivelurile de subsol fiind rezervate unui parking subteran. În cazul celor trei imobile de locuinţe din proiect regimul de înălţime ajunge la 2S+P+M+16E+Er, scrie Transilvania Reporter.

 

Avem într-adevăr acest proiect pe care dorim să îl prezentăm în cadrul unei campanii la care lucrăm. Am vrut să facem un proiect emblematic care să fie important pentru Cluj, pentru că, vă spun sincer, pentru mine Clujul este center of the world, aici m-am născut, aici trăiesc şi vreau să fie frumos. Şi vreau să fie perfect legal. Avem toate autorizaţiile în acest sens. De exemplu, că tot a fost o discuţie în acest sens, de la Aeronautică mi s-a aprobat acolo să construiesc până la 90 de metri înălţime, şi din start am spus că nu facem mai mult de 75 de metri, nu facem un zgârie nori”, a precizat Ştefan Gadola.

 

Milionarul susține că va dezvolta zona prin această investiție, care are nevoie de un mall. Totuși, clujenii care stau în acea zonă fac până la Iulius Mall circa 10 minute.

 

Ștefan Gadola precizează că proiectul lui va fi prietenos cu mediul și că pe fiecare clădire vor exista spații verzi, ce-i drept private.

 

El s-a mai lăudat și că a donat Primăriei Cluj-Napoca 3.000 de mp de teren de pe malul Someșului pentru a fi realizat un drum. Această declarație pare a fi mai mult de promovare, pentru că malul Someșului este declarată zonă protejată și nu ar fi putut construi nimic. În plus, suprafața donată are o lățime de circa 10 metri și o lungime de 300 de metri, astfel că nu s-ar fi putut construi mare lucru.

 

Toată investiția în blocurile și în mall ar fi de 80 de milioane de euro. Turnurile vor trona peste Parcul Feroviarilor, unde Primăria Cluj-Napoca va face amenajări. 

 

Bloc cu 6 etaje se ridică lângă Iulius Mall, ”între case”. Miliardarul Gadola face blocul, dar în 2014 contesta

Comentarii Facebook