Mii de clujeni au luat sticle cu apă sfințită de Bobotează - FOTO

 

Peste 2.000 de clujeni s-au adunat la Catedrala Mitropolitană pentru a asista la slujba de Bobotează, dar și pentru a lua apă sfințită.

 

Slujba a fost oficiată de mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, ajutat de un sobor de preoți. 

 

Partea pe care a așteptat-o toată lumea a fost binecuvântarea mulțimii și împărțirea celor 15.000 de sticle cu apă sfințită.

 

Apa a devenit, la Bobotează, un vehicul purtător de Duh Sfânt, cu care se va oficia botezul creştin din neam în neam. Sărbătoarea Bobotezei şi slujba de sfinţire a apei sunt importante pentru că, la Bobotează, Domnul Hristos, botezându-se în Iordan, a regenerat întreg Cosmosul, începând cu făptura omenească şi continuând cu firea înconjurătoare. Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvânteze Cosmosul dar şi pe noi, oamenii”, a spus IPS Andrei.

 

Mitropolitul s-a rugat ca să nu mai plece atât de mulţi români la muncă în Spania, Italia sau Anglia. ”Trebuie să întărim România. Tare am dori să se întoarcă acasă şi am dori să le dea Dumnezeu înţelepciune guvernanţilor noştri să le poată crea locuri de muncă şi să poată veni, înapoi, acasă”, a mai spus IPS Andrei.

Comentarii Facebook