MIG -ul 21 Lancer s-a prabusit la Campia Turzii, cel mai probabil, dintr-o defectiune tehnica


Anchetatorii care analizeaza cauzele care au dus la prabusirea MIG -ului in comuna Calarasi, langa Campia Turzii, vorbesc despre o defectiune tehnica.

Pilotii nu au luat legatura cu turnul de control in timpul celor opt minute de zbor, sustin surse din randul anchetatorilor, care au analizat cutia neagra gasita la locul accidentului.

Locotenent-colonelul Liviu Lascu, procuror la Parchetul Militar Cluj, a declarat ca ancheta in comuna Calarasi a fost terminata si va fi intocmit un raport preliminar. "Am finalizat cercetarea la fata locului si comisia tehnica va face un raport preliminar despre accident, care va fi finalizat cel mai probabil saptamana viitoare", a declarat Lascu.

Procurorul a mentionat ca sotia pilotului Laurentiu Chirita, care a murit in accident, este controlor de trafic aerian si era pe pista in momentul producerii catastrofei.

Accidentul in care a murit cei doi piloti s-a produs luni la ora 13.13. Aparatul MIG 21 Lancer in care se gaseau Laurentiu Chirita si Sorin Avram s-a prabusit in localitatea Calarasi Gara, langa un grup de case.

Comentarii Facebook