Metodele HALUCINANTE prin care a furat un curier clujean zeci de mii de lei. A fost în stare să își incendieze și mașina



Un curier a fost reținut de polițiștii clujeni pentru furt, delapidare, distrugere şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Bărbatul este suspectat că ar fi sustras bunuri din gestiunea sa şi a unui coleg, că a incendiat autoutilitara de serviciu şi că a fomulat plângeri mincinoase la Poliţie pentru a-şi acoperi faptele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie - decembrie 2014, tânărul de 22 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de angajat al unei firme de curierat, şi-ar fi însuşit pe nedrept diverse sume de bani, creând un prejudiciu total de circa 35.000 de lei”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, la data de 24 iulie 2014, în timp ce desfăşura activităţi de curierat, acesta ar fi scos din gestiune, în interes personal, 1.900 de lei. În cursul aceleiaşi zile, încercând să scape nevinovat şi pentru a justifica lipsa bunurilor, bărbatul a sesizat Secţia 2 Poliţie cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de furt.

Tot în cursul lunii iulie, acesta ar fi sustras din autoutilitara unui coleg nou, fără experienţă, plicuri cu aproximativ 3.000 de lei, încasate cu titlu de ramburs.

De asemenea, tânărul şi-ar fi însuşit pe nedrept, în cursul lunii decembrie 2014, diferite sume de bani din cele colectate în exercitarea atribuţiilor, cauzând o pagubă de aproximativ 6.000 de lei.

La data de 10 decembrie 2014, având în vedere lipsurile mari din gestiunea sa, tânărul ar fi incendiat autoutilitara de serviciu. În acest context, şi-ar mai fi însuşit plicuri cu bani şi alte sume colectate în acea zi, în timpul programului, în valoare de circa 20.000 de lei.

Cercetările continuă în cauză pentu documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook