Metodă ingenioasă de furt din magazin, la Cluj! Cum au reușit doi escroci să cauzeze prejudicii de aproape 20.000 de lei



Polițiștii clujeni au depistat trei persoane acuzate de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Conform IPJ Cluj, cei în cauză ar fi schimbat etichetele produselor dintr-un magazin, reuşind astfel să achiziţioneze bunuri cu sume mai mici decât preţul real.

Potrivit oamenilor legii, în perioada septembrie – octombrie a.c., doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani, din comuna Aghireşu, ar fi comis 8 acte materiale de înşelăciune, fapte care s-ar fi produs într-un magazin de pe raza comunei Floreşti, fiind cauzat un prejudiciu de circa 19.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, cei doi bărbaţi ar fi schimbat etichetele care conţineau codurile de bare de pe produse, reuşind astfel să cumpere bunuri cu sume mai mici decât cele reale.

Activitatea acestora ar fi fost sprijinită de o femeie, de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi asigurat transportul celor doi şi al produselor.

În vederea probării activităţii infracţionale, la data de 4 octombrie a.c. s-a organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant delict a unuia dintre cei bănuiţi. Astfel, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost depistat în timp ce încerca să vândă o consolă de jocuri video obţinută în modul prezentat, în urma postării unui anunţ de vânzare pe un site de profil.

De asemenea, mai multe bunuri, precum trotinete electrice, routere wireless, espressoare de cafea, saltele, etc., care ar fi fost dobândite în mod ilicit, au fost oferite spre vânzare pe un site de profil.

La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii au dispus reţinerea femeii şi a bărbatului în vârstă de 25 de ani, celălalt bărbat implicat fiind arestat preventiv în altă cauză în această perioadă.

Poliţiştii au reuşit să recupereze produse, în valoare de circa 15.000 de lei, provenite din comiterea infracţiunii.

Comentarii Facebook