Mesaj IMPORTANT pentru protestatarii din Piața Unirii. Nu ARUNCAȚI pancartele

 

Protestatarii din Piața Unirii sunt rugați de muzeografii clujeni să nu își arunce pancartele reprezentative de la manifestările de la Cluj-Napoca.

 

CLUJUL FACE ISTORIA Dragi Clujeni, suntem cu toţii de acord ca zilele acestea în România se scrie istoria. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează să le aduceţi la muzeu (Str. Constantin Daicoviciu, nr. 2). Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor, pe care le puteți trimite pe adresa ioanasavugruita@gmail.com. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru. Vă mulţumim si va rugam share! 

 

Persoană de contact Ioana Savu Gruiţă: ioanasavugruita@gmail.com”, anunță oficialii Muzeului, pe pagina de Facebook. 

 

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei are o colecție de istorie contemporană, unde au fost adunate de-a lungul timpului multe materiale legate de evenimente contemporane.

 

Reprezentanții Muzeului au folosit și Facebook -ul pentru a colecționa mesajele mulțimii care a participat la protestele din perioada 31 ianuarie - 7 februarie.

Comentarii Facebook