Medicul Teofil Pop, seful Interservisan, urmarit penal pentru ucidere din culpa! Un pacient a murit dupa o operatie de polipi


Directorul Clinicii Interservisan, profesorul Teofil Pop, este cercetat penal de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, pentru acuzatia de ucidere din culpa.

Pop este acuzat ca, in luna februarie 2007, e efectuat o operatie de polipi la un pacient de 68 de ani, care a murit insa la scurt timp. Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal a fost redeschis ca urmarea a faptului ca Instititul de Medicina Legala Cluj a finalizat expertiza medico-legala, care arata faptul ca exista raport de cauzalitate intre operatia efectuata de Teofil Pop si decesul pacientului Constantin Costea.

La momentul respectiv, familia pacientului Costea l-a acuzat pe Teofil Pop ca nu a respectat protocoalele medicale care se aplica in cazul operatiilor de polipi si ca, in timpul interventiei chirurgicale din cauza unor manevre gresite, medicul a rupt un os foarte sensibil, osul etmoid. "Ostul etmoid a fost rupt si din aceasta cauza a intrat aerul in cutia craniana a pacientului fapt ce a condus la aparitia unei meningite care a produs decesul", explica un anchetator.

Dincolo de supozitii, familia Costea nu s-a lasat influentata de ineficienta anchetatorilor care, in prima faza, au inchis dosarul lui Pop pentru ca nu au putut demonstra un raport de cauzalitate, si a deschis un dosar civil. Una dintre probele cerute in acest dosar este si o expertiza medico-legala care sa fie facuta de Instititul de Medicina Legala Cluj si care sa stabileasca daca decesul lui Constantin Costea s-a datorat sau nu operatiei facute de Teofil Pop.

Respunsul care a venit a fost naucitor pentru directorul de la Interservisan. Doi dintre cei trei experti au stabilit ca moartea lui Costea are stricta legatura cu operatia de polipi.

Medicul legist de la IML Cluj, Cristian Gherman, a declarat ca exista raport de cauzalitate intre operatie si deces. Al doilea medic legist, Alin Capalneanu, este si mai direct: "Probabilitatea ca decesul lui Costea Constantin sa fie consecinta directa a interventiei chirurgicale de polipectomie este de 83.33 la suta", se arata in expertiza.

Al treilea expert medico-legal, platit insa de Teofil Pop, este celebrul Vladimir Belis. Acesta a opinat ca pacientul Constantin Costea si-a suflat prea tare nasul, fapt ce a condus la ruperea osului etmoid si patrunderea aerului in cutia craniana.

 

Stiri de Cluj a prezentat in luna septembrie cazul sefului Laboratorului de Anatomie Patologica din Cluj-Napoca, Magdalena Petrescu, care a fost condamnat cu suspendare pentru abuz in serviciu, dupa ce a musamalizat raportul de medicina legala in cazul mortii pacientului Constantin Costea.

 

Vezi mai jos detalii despre condamnarea Magdalenei Petrescu...

Medic clujean, condamnat pentru ca a musamalizat moartea unui pacient! Vizat era seful Interservisan, Teofil Pop

Comentarii Facebook