Medicii de familie din Cluj au cerut in grup certificate pentru a munci in strainatate! - Galerie FOTO


Peste 50 de medici de familie au cerut Directiei de Sanatate Publica a judetului Cluj certificate de conformitate pentru a putea lucra in Occident.

Medicii au protestat inca de iercuri, 16 martie, printr-o greva japoneza, iar astazi s-au adunat la DSP Cluj. Ei sunt nemultumiti de prevederile contractului cadru pe perioada 2011 " 2012, care va intra in vigoare de la 1 aprilie.

"Am ales aceasta forma de protest fata de contractul cadrul pe 2011 " 2012 care va intra in vigoare de la 1 aprilie, de a cere DSP eliberarea certificatelor de conformitate, pentru a semnala autoritatilor din sanatate ca avem si alte optiuni, si anume plecarea din tara. An de an, asistenta primara sufera, pacientii sufera, iar noi incercam sa atragem atentia ca acest contract cadru se poate modifica. De ce sa ne certam cu cei de la CNAS sau Ministerul Sanatatii, mai bine plecam din tara", a spus medicul Ioan Muresan.

Un alt medic de familie, Livia Ghiuritan, a spus ca noul contract cadru le asigura venituri reduse, astfel ca multi medici se gandesc sa plece in strainatate.

"Eu am o vechime in munca de peste 30 de ani si nu voi ajunge sa am un venit acceptabil. Vom da bir cu fugitii si vom fi nevoiti sa inchidem cabinetele pentru ca nu vom putea intretine cabinetele medicale cu sumele care ne vor fi alocate", a spus Ghiuritan.

Comentarii Facebook