Vaccinare la "liber" contra gripei AH1N1 pentru cei care au peste 16 ani

Medicii de familie clujeni au primit "liber" din partea Directiei de Sanatate Publica sa inceapa vaccinarea gratuita  a tuturor persoanelor inscrise pe listele lor si care au implinit varsta de 16 ani.

Pana acum, vaccinarea era facuta "prioritar" pentru categoriile cu risc: bolnavii cronici, batranii, personalul medical si elevii. "Avem 65 de mii de doze de vaccin pandemic pe care le-am primit si care au fost distribuite deja in mare masura. Saptamana viitoare vom primi cantitati suplimentare pentru a face fata oricarei situatii", a declarat directorul adjunct al DSP Cluj, doctorul Mihai Moisescu.

Medicii de familie au luat fiecare cate 50 - 60 de doze de vaccin pandemic si vor face apel la pacientii pe care ii au pe liste pentru a veni sa fie injectati. "Pana acum vaccinam prioritar categoriile cu risc mare, care se pot imbaolnavi cu gripa AH1N1 si care pot face complicatii, dar de acum incolo se extinde vaccinare, ceea ce va duce cel mai probabil la scaderea numarului de imbolnaviri", a declarat pentru Stiri de Cluj un medic de familie.

Directorul adjunct al DSP Cluj, doctorul Mihai Moisescu, a mai spus ca pentru ca stopa circulatia virusului ar trebui imunizata 40 % din populatia judetului si ca "se va ajunge la aceasta cifra abia dupa ce vor ajunge in Cluj si celelate transe de vaccin pandemic". El a mai spus ca serul folosit este unul foarte eficient si ca oamenii nu au motive sa se teama de efecte adverse.

Comentarii Facebook