Tuberculoza "ataca" medicii si asistentele de la Clinica de Pneumoftiziologie din Cluj

15 medici si asistente de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj s-au imbolnavit in ultimii 10 ani de tuberculoza. Cadrele medicale au contactat boala de la pacienti, care de multe ori nu respecta regulile elementare de igiena.

Directorul Spitalului clujean, medicul Vasile Muresan, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "in fiecare an apar doua noi cazuri de imbolnavire, atat in randul personalului de la spitalul de pe Victor Babes, dar si la Sanatoriul de TBC de la Savadisla. Medicii si asistetele lucreaza in mediu foarte pericolus, contagios, unde in orice moment se pot imbolnavi".

Muresan a mai declarat ca tocmai din acest motiv in ultima vreme le-a cerut cedrelor medicale sa umble cu masti de protectie, pentru a preveni imbolnavirile. "Toti cei care au avut de suferit au fost tratati la clinica si acum se simt bine. Nu am avut cazuri in care sa ramana cu tuberculoza cronica", a mai spus directorul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj.

In ultimul an s-au facut lucrari de igienizare si de reparatii atat la Spital, cat si la Sanatoriul de la Savadisla. "Am reparat, schimbat geamurile si vom face si lucrari exterioare. La Savadisla asteptam sa fie terminate lucrarile de introducere a canalizarii si a gazului, si abia apoi vom reface si fatada. Consiliul Judetean Cluj ne ajuta cu 15 miliarde de lei vechi", a mai declarat Vasile Muresan.

Comentarii Facebook