Mateuț anunță o LOVITURĂ în procesul Apostu. Are legătură cu Aspazia Droniuc și Liviu Neag

 

Avocatul Gheorghiță Mateuț anunță o lovitură spectaculoasă în procesul fostului primar al Clujului, Sori Apostu.

 

Miercuri, 9 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost audiată, în permieră, Aspazia Droniuc. ”Mărturia a fost, după părerea mea, favorabil domnului Apostu și a confirmat apărarea pe care și-a făcut-o constant si pe care nimeni nu a crezut-o. Din acest motiv instanța a admis să fie reaudiat martorul Liviu Neag, directorul RATUC”, a declarat Gheorghiță Mateuț.

 

Avocatul nu a putut oferi detalii din mărturia Aspaziei Droniuc, dar a menționat că aceasta corespunde cu cea a lui Sorin Apostu. ”Fostul primar a spus că nu a promis nicio intervenție, nu a cerut și primit nimic în schimbul vreunei intervenții, dupa cum a susținut Aspazia Droniuc. De fapt doamna Droniuc nu a spus în primă fază acest lucru, numai ulterior”, a mai adăugat avocatul. 

 

In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

 

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incât sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar”, precizeaza procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook