Masurile luate de Guvernul Boc trimit in somaj 200 de functionari clujeni

In judetul Cluj, institutiile de stat vor desfiinta 900 de posturi, dar numai aproape 200 de persoane vor fi concediate, in urma masurilor de austeritate luate de Guvern.

 

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Cluj, noile organigrame ale primariilor si Consiliului Judetean au primit aviz din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. La stabilirea numarului de posturi care trebuie reduse s-a luat in calcul numarul de locuitori ai unitatilor administrative. Cele mai multe dintre posturile desfiintate, 258, apartin Directiei  Judetene de Paza si Ordine, care s-a aflat in subordinea Consiliului Judetean. Ca sa nu fie nevoiti sa ii dea afara pe oameni, consilierii judeteni au aprobat transformarea Directiei in societate comerciala.

 

"Raportat la numarul de persoane, calculele indica faptul ca un numar de 194 de persoane nu se mai regasesc in noile organigrame", sustin, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Prefecturii Cluj, institutie care a monitorizat aplicarea masurilor de reforma in administratie.

 

Reduceri importante de personal vor fi operate de primariile din Dej, Huedin, Apahida, Margau, Recea Cristur si Valea Ierii.

Comentarii Facebook