Mascații din Cluj au ridicat de pe stradă un traficant de droguri. Avea acasă 600 de comprimate de ecstasy

 

Mascații și procurorii DIICOT Cluj au ridicat de pe stradă un traficant de droguri, care avea asupra lui 60 de pastile de ecstasy.

 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul P.C.M, în perioada octombrie noiembrie 2014, a procurat şi deţinut în vederea consumului propriu cât şi a comercializării diferite cantităţi de droguri de mare risc. Drogurile erau comercializate pe raza municipiului Cluj - Napoca.

 

În data de 24 noiembrie inculpatul P.C.M a fost depistat având asupra sa cantitatea de 60 de comprimate ( substanţă activă MDMA) iar cu ocazia percheziţiei domiciliare a fost găsită cantitatea de 600 de comprimate cu privire la care există suspiciuni că au în conţinut substanţa MDMA.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T au luat măsura reţinerii faţă de inculpatul P.C.M, iar Tribunalul Cluj a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, precizează DIICOT Cluj.

 

MDMA este un drog complex. Avand structura similara atat amfetaminei cat si mescalinei, efectele produse sunt stimulante si psihodisleptice (acestea din urma sunt moderate comparativ cu halucinogenele propriu-zise). Produce euforie actionand asupra neurotrasmitatorului dopamina. Celelalte efecte, in general cele fizice, pot fi atribuite actiunii asupra serotoninei si noradrenalinei. MDMA produce alterarea realitatii.

 

 

Efectele produse sunt explicate de catre actiunea la nivelul neocortexului (implicat in gandire, memorie, perceptie) si sistemul limbic (cu rol in controlul dispozitiei, emotiilor, memoriei), conform sfatuldoctorului.ro.

Comentarii Facebook