Mascatii din Cluj "au luat pe sus" doi hoti de masini care au produs o paguba de 200.000 de lei - VIDEO Descinderi


Doi hoti de masini care au furat in ultimele 6 luni noua autoturisme in valoare de 200.000 de lei au fost retinuti politistii din Cluj, in colaborare cu cei din Mures si cu DGIPI.

"In urma probatoriului administrat, politistii clujeni au stabilit ca in perioada noiembrie 2010–aprilie 2011, K. Miklos de 42 ani si R. Aurel de 45 ani, ambii din Targu Mures, au comis 9 furturi si 3 tentative de furt de autoturisme de pe raza municipiului Cluj-Napoca si a judetelor Salaj, Bistrita-Nasaud, Bacau si Sibiu. In fapt, cei doi suspecti sustrageau autoturismele pe care apoi le dezmembrau sau cumparau acte ale altor autoturisme similare accidentate si le substituiau", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj,inspectorul Gina Pop.

Potrivit politistilor, in 7 aprilie au fost realizate doua perchezitii domiciliare si a unor garaje detinute de cei doi suspecti in municipiul Targu-Mures. "Cercetarile politistilor clujeni s-au extins si asupra unor parcuri de dezmembrari si reparatii auto de pe raza judetului Bacau, pentru identificarea autoturismelor si a componentelor auto oferite spre vanzare", a mai precizat Gina Pop.
 
In urma perchezitiilor efectuate, politistii au gasite trei dintre autoturismele furate, dar si alte componete auto: calculatoare de bord, componente auto, obiecte ce apartineau partilor vatamate, autocolante artizanale ce contin diferite serii de sasiu, precum si mai multe seturi de poansoane folosite la modificarea seriilor de sasiu la unele dintre aceste autovehicule.

Prejudiciul estimat in urma comiterii acestor fapte este de aproximativ 200.000 lei, acesta fiind recuperat partial de politisti.

Din locuinta lui R. Aurel politistii au ridicat si patru cartuse militare nefolosite, intocmindu-se fata de acesta si dosar penal pentru comiterea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.

Cei doi suspecti au fost arestati pe 29 zile.actiune politie

Comentarii Facebook