Mărturia halucinantă a medicului ucigaș, prins la Cluj: Mi-a fost milă de copii, de-aia i-am cruțat



Medicul Dan Stamatiu, dat în urmărire de autoritățile maghiare pentru pentru omor, tentativă de omor și utilizarea ilegală a unor arme de foc, a fost prins ieri de polițiștii clujeni.

Bărbatul, de 54 de ani, din Oradea, a ucis o femeie și i-a împușcat soțul, în Ungaria, apoi a fugit spre România.

Curtea de Apel Cluj a judecat vineri, 2 septembrie, cererea procurorilor maghiari prin care solicită extrădarea lui Dan Stamatiu. Autoritățile judiciare maghiare îl acuză pe medicul român, care a lucrat în ultimii 28 de ani în Ungaria, la Nyregyhaza, la Spitalul Erzebet, că în data de 31 august 2016, i-a împușcat cu un pistol pe soții Valweria și Marton Leventy. Procurorii unguri spun că la scena de groază au asistat și cei doi băieți gemeni ai soților Leventy, scrie evz.ro.

Medicul Dan Stamatiu a încercat să și justifice fapta în fața judecătorului și a precizat că nu este de acord cu extrădarea în Ungaria.

Bărbatul a mărturisit că după ce a comis crima a încercat să fugă ”spre nord și apoi spre vest” pentru a ajunge în România.

Nu mi-am pregătit fapta. Am mers spre nord și apoi spre vest, cu gândul să ajung acasă și să mor pe pământ românesc. Sunt român adevărat și de 28 de ani stau în Ungaria. Nu am vrut sub nicio formă să mă îngroape acolo. Intenția mea a fost să ajung acasă și să mă sinucid, dar polițiștii au fost mai rapizi. Mai aveam de rezolvat două chestiuni și mi-am scris și scrisoare de adio”, a spus medicul Stamatiu.

Acesta i-a cerut judecătorului de la Curtea de Apel Cluj să nu îl extrădeze în Ungaria, pe motiv că nici americanii și nici ungurii nu își extrădează cetățenii.

Pe mine nu mă mai interesează, la 54 de ani, câți ani de închisoare voi primi. Tot timpul cât am stat în Ungaria am fost supus la umilințe”, a mai spus medicul criminal.

La ieșirea din sala de judecată, Dan Stamatiu a precizat că îi pare rău de ceea ce a făcut.

Sunt foarte multe lucruri de care îmi pare rău, normal că îmi pare rău, dar și dânșilor trebuia să le pară rău. M-am gândit la foarte multe, dacă vreți un roman un roman puteți scrie. Am trei copii. Sunt mari”, a spus Stamatiu, în timp ce era condus de mascați.

Întrebat de ce a comis această crimă oribilă, în fața a doi copii de șapte ani, Dan Stamatiu a declarat, scurt: ”Este prea complicat să vă explic într-o frază”. În continuare medicul a fost întrebat de reporterul EvZ cum a putut comite o crimă în fața a doi copii, acesta a spus: ”Normal că m-am gândit și mi-a fost milă de ei, de aceea i-am cruțat”.

Stamatiu a declarat că pistolul folosit pentru a comite crima și cu are urma să se sinucidă, găsit asupra sa de polițiștii clujeni, l-a cumpărat din piața din Niregyhaza, Ungaria.

Pistolul l-am cumpărat de pe piață, și dvs. ați fi reușit să vă cumpărați unul”, a spus bărbatul.

Comentarii Facebook