Marșul Gay de la Cluj va avea loc tot în 1 iulie

 

Marșul organizat de comunitatea LGBT va avea loc până la urmă, Primăria Cluj-Napoca eliberând autorizația necesară. 

 

Marșul #spunedrept din cadrul Festivalului "Cluj Pride" 2017 se ține pe 1 iulie, autorizat de către primărie după 15 zile de negocieri continue și 22 de cereri depuse. Vom reveni în zilele următoare cu informații despre locul de întâlnire și ora exactă”, anunță Cluj Pride, organizatorul evenimentului.

 

Inițial marșul ar fi trebuit să aibă loc în 1 iulie, între orele 16.00 - 19.00, cu plecare din Piața Unirii. Acum, însă, după ce inițial s-a respins cererea de autorizare, este foarte probabil ca locația marșului să se schimbe.

 

Membrii comunității LGBT din Cluj cred că este foarte important să fie lăsați să se exprime. Ei au citat un studiu realizat în licee de Accept România.

 

9 din 10 elevi LGBT și LGBT-friendly consideră că termenii „lesbiană” și „homosexual” sunt folosiți cu sens negativ, ceea ce îi face să se simtă stigmatizați și să nu dorească să își recunoască orientarea sexuală la școală; 7 din 10 elevi LGBT consideră că tinerii din comunitate nu sunt în siguranță la școală, mai ales din punct de vedere emoțional; 6 din 10 elevi LGBT spun că au fost victima sau martorul unei agresiuni verbale sau fizice din cauza orientării lor sexuale sau a identității de gen”.

 

Marșul va avea loc sâmbătă, 1 iulie, într-o zonă retrasă a Clujului: pe malul Someșului, de la Podul Garibaldi și până la Hotelul Napoca. Marșul nu va trece prin centrul orașului, așa cum s-a cerut inițial și va fi unul scurt, între orele 10.00 - 12.00.

Comentarii Facebook