MARȘ GAY la Cluj! 1.000 de oameni au luat parte: În drum spre casă să aveți grijă să nu vă bată cineva - FOTO

 

Circa 1000 de persoane au participat sâmbătă, 1 iulie, de la ora 10.00, la primul marș al comunității gay din Cluj-Napoca.

 

Au participat la marș adolescenți de 14 - 15 ani, tineri, străini, dar și persoane din alte județe, venite să susțină comunitatea gay.

 

Marșul a plecat de la Podul Garibaldi, din cartierul Grigorescu, a urmat malul Someșului până la Podul Napoca, de unde grupul de 1000 de persoane a făcut cale întoarsă.

 

Ne-am săturat să fim invizibili. Ne-am săturat să stăm între patru pereți și a sosit și momentul nostru să ieșim în stradă. Ne-am săturat să fim făcuți în fel și chip, de la măscărici, circari, alte apelative. Ne-am săturat să ni se spună că vrem să organizăm o petrecere în stradă, o mascaradă, o paradă a dezaxaților. Așa cum vedeți, suntem oameni perfect normali, facem parte din familiile tuturor. Le putem fi colegi, prieteni”, a spus Lucian Dunăreanu, unul dintre cei mai reprezentativi membrii ai comunității gay din Cluj-Napoca




Lucian Dunăreanu le-a atras atenția participanților, la final, să își dea jos tricourile albe pe care le-au primit de la organizatori și să lase la Podul Garibaldi pancartele și stegulețele ”rainbow”, pentru a nu apărea probleme. ”Clujul nu este un oraș tolerant și pentru nu fi probleme lăsați aici tot, tricourile le puteți păstra, dar puse în geantă. Vă rog să mergeți în grupuri de câte 2 -3, pentru a nu ne trezi că sunteți bătuți și atacați. Clujul nu este un oraș sigur pentru voi”, atras atenția, extrem de serios, Lucian Dunăreanu.

 

Acesta a spus că are la dispoziție o echipă de avocați pentru a depune plângeri și a face demersurile necesare în cazul în care ar apărea probleme.







 

La manifestare a participat și fostul senator și consilier prezeidențial, Eckstein Peter Kovacs, care a ciricat în termeni duri Primăria Cluj-Napoca. ”Primăria s-a făcut de rușine pentru că a aprobat acest marș pe o stradă ascunsă. Organizatorii au o bilă neagră pentru că au acceptat acest lucru”, a spus Eckstein Peter Kovacs.

 

Jandarmi au blocat accesul spre manifestanți ai unor bărbați cu tricouri albe, pe care scria ”Homofob. Soția nu e bărbat!”.



Comentarii Facebook