Marga il ataca dur pe Basescu: "Ce nepotism mai mare e decat sa-ti faci odrasla agramata reprezentant al Romaniei in UE"

Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, il acuza pe presedintele Traian Basescu de nepotism, pentru ca si-a trimis "odrasla agramata" sa reprezinte Romania la UE.

 

Andrei Marga ii raspunde dur presedintelui Traian Basescu, care l-a criticat pentru masurile luate in timpul mandatului sau de ministru al Educatiei, functie pe care actualul rector al UBB Cluj a indeplinit-o intre 1997 si 2000. Basescu a acuzat formarea unor clanuri si aparitia unor baroni in universitatile romanesti, in baza masurilor luate in timpul mandatului lui Marga.

 

"Ce nepotism mai mare e decat sa-ti faci odrasla agramata reprezentant al Romaniei in Uniunea Europeana", a declarat Andrei Marga la Realitatea TV. Rectorul UBB a spus ca sistemul de invatamant din Romania a fost stricat sub mandatul lui Basescu. "El se teme sa nu piarda alegerile si vrea printr-o lege sa aiba agenti electorali. In al doilea rand, sistemul de invatamant a fost stricat mai ales sub mandatul lui Basescu", a mai spus Andrei Marga.

 

Fostul ministru al Invatamantului acuza ca o parte din reformele propuse de el au fost plagiate de actualii guvernanti. "Reforma Marga a dus la inchiderea primului capitol de negociere cu UE. Tot ceea ce domnul Basescu evoca sunt reforma Marga. E un plagiat dupa masurile ministerului pe care am avut onoarea sa-l conduc. Nu e nimic nou. Vreau sa-i spun cu mandrie, cu mine la Babes-Bolyai, salariile oamenilor au crescut. El trebuie sa consulte lucrarile celor din Comisia Prezidentiala si sa-i scoata din invatamant pe o parte din cei de acolo care au plagiat", a mai spus rectorul UBB Cluj.

Comentarii Facebook