MANIFEST la Cluj, împotriva parcărilor ilegale. SOLUȚII propuse: parcare de maxim 2 ore în centru

 

Un clujean care a analizat modul în care se dau amenzi în zona centrală propune Primăriei Cluj-Napoca o serie de măsuri pentru a fi eficientizat sistemul.

 

Lucrez in centrul Clujului, pe strada Emil Isac, si observ cateva probleme legate de parcarile din aceasta zona si de lipsa de autoritate din partea Politiei Locale. Din pacate aceasta nu este eficienta la dat amenzi de parcare, la atras atentia soferilor sa nu mai parcheze pe trotuare, pe treceri de pietoni, in coltul strazilor, blocand astfel vizibilitatea celorlalti participanti la trafic. Se dau cateva amenzi in zona dinspre semafor/str. Sindicatelor, dupa care agentii se fac nevazuti. Pe strada Daicoviciu, in fiecare zi, in fata Universitatii de Constructii masinile parcheaza ilegal pe un sens de mers, blocand astfel circulatia. Ceilalti conducatori auto sunt obligati astfel sa depaseasca pe linie continua, sa isi asume incalcarea regulilor de circulatie. 

 

De asemenea, pe strada Roosevelt, foarte ingusta, cea de langa muzeul de istorie, se parcheaza pe o zona fara parcare. Astfel, sunt momente cand masinile nu mai pot intoarce, nu mai pot vira, blocandu-se din nou traficul. 

 

De ce nu se face externalizarea serviciului de dat amenzi unei firme private care sa ofere un comision mic din amenzi oamenilor ce dau amenzi? Astfel oamenii vor avea tot interesul sa umble si sa caute masinile parcate ilegal. Costul comisionului nu se va simti la cheltuieli, atat timp cat numarul acesta va creste.

 

Suntem dispusi sa oferim politiei locale o aplicatie mobila de dat amenzi care sa imbunatateasca sistemul si un sistem de plata online catre Primarie. O oferim gratuit, o integram cu sistemul local, numai sa le oferim posibilitatea politistilor sa isi faca datoria cu operativitate mai mare si sa nu mai fie nevoiti sa completeze manual toate datele si sa observam o imbunatatire a stilului de trai.

 

Inteleg ca lumea are de treaba in centru si ca poate trebuie sa isi rezolve problema cu ajutorul autoturismului, insa o parcare de MAXIMUM 2 ore in zona centrala ar imbunatati mult fluidizarea traficului.

 

Atat in Europa cat si in Statele Unite, imediat ce parchezi necorespunzator vine cineva si iti da amenda. In 5 minute de la parcare a si venit cineva, a scos la imprimanta amenda, a lipit-o in geam, ai 1 luna la dispozitie sa o platesti (online/offline prin posta), dupa care, daca nu, ti se pune la impozit. 

 

Numai prin amendarea soferilor indisciplinati, prin luarea unor masuri de supraveghere continua a acestor nelegiuiri putem ajunge sa fim educati, sa tindem spre orasele vestice. In vest nu am vazut nicaieri ca oamenii sa parcheze pe unde au chef, sa blocheze piste de biciclete, sa blocheze cai de acces ori cine stie ce alta problema, fara sa fie amendati. 

 

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra”, a scris Claudiu Antohi. 

 

Poliția Locală susține că au fost aplicate 1600 de amenzi numai în această săptămâmnă.

 

Referitor la sesizarea dvs., va comunicam faptul ca Politia Locala efectueaza periodic controale pentru sanctionarea conducatorilor auto care opresc/stationeaza neregulamentar. Numai in aceasta saptamana a fost aplicat un numar de peste 1600 sanctiuni contraventionale si 1.120 puncte penalizare permis”, a replicat Poliția Locală.

Comentarii Facebook