Mancarea de la Marty Restaurants "leac alinător”pentru suferinţa copiilor dependenţi de dializă (P)


 Copii şi tinerii cu insuficienţă renală cronică dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală  şi transplant renal  îngrijiţi pentru diferite probleme de sănătate în spitalele  clujene  beneficiază de cateva săptămani de mancare de cea mai bună calitate din partea Marty Restaurants.
 
„Este admirabilă iniţiativa Marty Restaurants de a crea o modalitate eficientă de a aduce mancare mancare bună, proaspătă, pentru 70 de  copii şi tineri care îşi  „fac veacul”  prin spitalele clujene din cauza problemelor de sănătate complicate, consecinţă a suferinţei cronice de rinichi care le macină viaţa.

Nu vă pot descrie complet bucuria unui copil care primeşte o porţie de „Carrot Cake” după 4 ore  istovitoare de dializă...

„Papa bun”   de la Marty, așa cum alintă copii, ”bucatele” delicioase,  funcţionează ca o recompensă pentru  rezistenţa la suferinţă .

O delicatesă ca  „Chicken Madeira”, sau alte bunătăți,  au darul  să  stimuleze  creşterea  endorfinelor, pe cale de consecinţă, putem vorbi de o metodă ingenioasă de a creşte complianţa la tratamente a acestor tineri care suferă de o boală cumplită dar  pe care s-au educat  să o suporte cu demnitate”, declară Emanuel Ungureanu preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta

Vreau să le mulţumesc celor de la Marty pentru că mi-au redat pofta de mancare prin meniurile excelente pregătite parcă special pentru gustul meu. Stau în spital de mai bine de o lună şi în monotonia zilelor care trec aşa de greu, „ceva bun”, spre exemplu o ciorbă de pui a la grec, sau o pizza marty,  îmi înseninează ziua.

Din păcate din cauza bolii nu pot să mănanc ce vreau şi mai ales cat vreau, însă orice pot manca şi „îmi cade bine”, îmi redă un pic de poftă de viaţă”, spune Viorel Bora de 14 ani, din Bistriţa,  care este dependent de dializă şi este internat la Clinica Pediatrie II din Cluj-Napoca.

 Programul de livrare a „endorfinelor la pachet” de la restaurantele Marty din Cluj-Napoca  acoperă nu doar nevoile  copiilor şi tinerilor cu boală cronică de rinichi din spitalele unde sunt internaţi aceştia ci ajunge şi în campusurile studenţeşti unde două studente cu aceeaşi suferinţă  au învăţat să comande  printr-un soft special , instalat pe telefonul mobil oricare dintre bunătăţile gătite de bucătari pricepuţi.

Eu sunt studentă în anul 2 la Asistenţă Socială şi fac dializă de trei ori pe săptămană, cate 4 ore, de mai bine de 11 ani, colega mea de cameră,  Alexandra Ştef a primit un rinichi de la mama ei, ea este studentă la Facultatea de Biologie. Învăţăm mult, eu sunt bursieră, în timpul sesiunii cel mai bun medicament antistres vă spun sigur că este o porţie de Cheescake cu fructe de pădure de la Marty.... Le mulţumim celor de la Marty  că ne înseninează ziua şi ne bucură papilele gustative.
Vreau să spun că cel care a creat aplicaţia pentru telefon, Marty App ,de  pe care putem comanda mancare  de la Marty, este genial, este extrem de simplu de accesat si sistemul de delivery merge perfect.”, ne-a declarat entuziasmată Partnoi Paula,cea care în ciuda bolii a obţinut şi în acest an Bursă de Merit la Facultatea de Asistenţă Socială

Am primit reacţii extraordinare din partea copiilor şi a personalului medical cu privire la efectele „bucatelor” gătite magistral de artiştii noştri de la restaurantele Marty asupra unor semeni ai noştri care suferă de o boală cumplită.

Sunt conştient că bucuria pe care le-o oferim de a primi mancare în spital pe gustul fiecăruia, nu este pentru ei decat,  o picătură de bine şi de bun, într-o mare de suferinţă.

Îmi doresc să-i văd mai des zambind şi  sper  ca Marty Restaurants să poată contribui cat mai mult şi cat mai des la asta”, declară Marcel Suciu, administratorul Marty Restaurants Cluj-Napoca


Comentarii Facebook