Manastirea Nicula: Zeci de mii de pelerini sunt asteptati in weekend a sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului


Zeci de mii de pelerini sunt asteptati la Manastirea de la Nicula in acest weekend pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Credinciosii au inceput sa urce deja la manastire, dar cei mai multi o vor face de joi.

Slujbele religioase vor incepe vineri seara, iar sambata icoana va fi scoasa din biserica veche si credinciosii vor inconjura cu ea locasul de cult.

"Ca in fiecare an la manastire asteptam zeci de mii de pelerini, care vin pentru a se ruga.  Icoana va fi scoasa in curtea manastirii sambata seara  si va fi inconjurata biserica. Credinciosii vor primi sarmale de post duminica, la finalul sarbatorii", a declarat Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Slujba de duminica va fi sustinuta de un sobor de preoti condus de PS Irineu Bistriteanul, episcop vicar al Mitropoliei Clujului. Inca nu se stie daca mitropolitul Bartolomeu va asista la ceremonie, pentru ca starea de sanatate a Inalt Preasfintiei Sale ar putea sa nu permita acest lucru.

200 de jandarmi sunt trimisi in zona Manastirii Nicula pentru a mentine ordinea si linistea publica.

Comentarii Facebook