Mamicile din Cluj asteapta 4 luni pentru indemnizatia de crestere a copilului

Proaspetele mamici asteapta patru luni pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, deoarece Agentia pentru Prestatii Sociale Cluj are prea putini angajati.

Pana in luna decembrie de prelucrarea dosarelor se ocupa o singura persoana, iar de la inceputul anului a mai fost angajat un om. Cei doi trebuie sa proceseze lunar 600 de dosare noi, dar nu fac fata. Din aceasta cauza mamicile trebuie sa astepte patru luni pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului si nu doua luni, cat ar fi normal.

Conducerea Agentiei pentru Prestatii Sociale Cluj sustine ca nu exista fonduri pentru angajarea de personal suplimentar. In judetul Cluj sunt sapte mii de femei care primesc indemnizatie, iar alte 2.500 asteapta rezolvarea dosarelor pentru a primi banii.

Asteptarea proaspetelor mamici se pare ca se va termina de luna viitoare, cand Agentia pentru Prestatii Sociale Cluj va fi comasata cu Directia de Munca, unde sunt destui angajati pentru a prelua si solutiona mai repede procesarea dosarelor.

 

Sursa: Realitatea TV

Comentarii Facebook