Mama unei eleve care nu beneficiază de abonament gratuit RATUC cere EXPLICAȚII! Cine e de vină?

 

Mama unei eleve din Apahida, care învață în Cluj-Napoca, cere explicații municipalității în privința abonamentului gratuit RATUC pe două lunii, promis elevilor. 

 

As dori sa ma lamuriti de ce copilul meu NU are dreptul la legitimatie de calatorie gratuita? Noi locuim la Apahida, fetita circula cu autobusul local ( care il suport eu, a fost alegerea mea sa mearga la scoala la Cluj ) Coboara in Marasti si merge la scoala la gen.1 in cartierul Gheorgheni cu Ratuc. De la scoala i s-a spus ca legitimatiile sunt pt copii care circula acum cu 2 linii de Ratuc si pt aceea care fac activitati extrascolare la un club. In comunicatele de presa nu se specifica nimic de genul elevii care la momentul de fata ajung la scoala cu doua autobuse vor avea gratuit, este normal ce se intampla ? Sau mass media comunica doar o parte de adevar?

 

Doresc sa stiu de ce, daca d-voastra spuneti toti copii care au nevoie de mijloc de transport pentru a ajunge la scoala vor avea legitimatii gratuite, DE CE, deci scoala nu face asta? Sa cuprinde altceva protocoalele facute intre primarie si scoala?”, a relatat Neluta Covaliuc.

 

Dacă fetița este școlarizată în Cluj-Napoca, atunci părinții trebuie să dea o declarație pe propria răspundere că eleva are nevoie de transport local, în Cluj-Napoca, și atunci va fi inclusă în tabelul de elevi care beneficiază de abonament gratuit. Ea ar avea dreptul să primească cel puțin o linie, dacă nu două”, a declarat directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag.

 

Șeful CTP Cluj-Napoca a precizat că, după ce compania va prelua transportul și în Apahida, se va negocia decontarea transportului elevilor care vin la școlile din Cluj-Napoca.

 

Din 1 martie, toți elevii din Cluj-Napoca, de la școlile de stat și private, vor beneficia de abonamente gratuite pe două linii, la alegere, pe mijloacele de trasport în comun, pentru a se deplasa la școală sau la activitățile extrașcolare.

 

Elevii chiulangii nu primesc abonamente gratuite pe RATUC

Comentarii Facebook