Majorarea taxelor pentru serviciile funerare din cimitirele clujene este contestata de liberali


Intentia primariei municipiului Cluj-Napoca de a majora taxele pentru serviciile funerare este contestata de liberali. Concesionarea unui loc de veci in cimitirele din oras ar urma sa creasca de la 20 - 38 de lei mp/20 de ani la 100 de lei mp/20 de ani.

"In loc sa imbunatateasca administrarea cimitirelor clujene, sa elimine bursa neagra a locurilor de veci, administratia municipala prefera a ignora aceste crude realitati complicand si mai mult calvarul celor care inmormanteaza un decedat. Nu se tine cont nici macar de faptul ca declinul economic a adus multi clujeni in pragul saraciei, mult mai multi decat in anul 2006. Din pacate, suferinta unora inseamna pentru primarul Sorin Apostu incasari mai mari la buget", a declarat Ioan Bildea, presedintele Organizatiei municipale de Tineret a PNL Cluj-Napoca.

Daca reprezentantii Consiliului Local al municioiului Cluj-Napoca vor fi de acord cu solicitarea primarului, atunci vor fi majorate si taxele pentru inchirierea capelei de la 1,5 lei pe zi la 20 de lei pe zi, pentru inchirierea camerei de preoti de la 0,5 lei pe ora la 5 lei/oficiere.

Tinerii liberali il acuza pe Sorin Apostu ca majoreaza taxele in timp ce "arunca zeci de mii de euro pe un ziar inutil care doar ii lauda activitatea (Jurnalul Municipal) sau isi cumpara o limuzina de serviciu din banii clujenilor la doar cateva zile dupa ce a anuntat c?a prim?ria a saracit cu aproape zece la suta".

Liberalii ii cer lui Apostu sa renunte la initiativa privind majorarea tartifelor si sa reduca drastic cheltuielile pentru sarbatorirea Zilei Nationale si a Revelionului, pentru ca administratia locala vrea sa aloce 400.000 de lei.

Reprezentantii primariei municipiului Cluj-Napoca sustin ca taxele de servicii funerare nu au mai fost majorate din 2006 si ca sunt cele mai mici din tara.

Comentarii Facebook