Maghiarii protesteaza fata de retinerea unui antrenor de tir in 1 Decembrie la Cluj: "Husele tintelor sale sunt de culoare rosu-alb-verde"

 

Organizatia judeteana a Consiliului National Maghiar din Transilvania protesteaza fata de retinerea in 1 decembrie, alaturi de extremistii de la Garda Secuiasca, a unui antrenor de tir cu arcul.

"Organizatia judeteana a Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT) condamna metodele utilizate de organele de ordine din Cluj-Napoca impotriva domnului Tunyogi Bela, imbrancit, apoi transportat la sectia de politie nr. 1, pe data de 1 decembrie 2010. Antrenorul de tir cu arcul a fost acuzat de incalcarea legii si retinut la sectia de politie sus mentionata, deoarece husele tintelor sale sunt de culoare rosu-alb-verde", a declarat Csigi Levente, presedintele organizatiei judetene a CNMT.

Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania a mai anuntat ca "ii sustine pe toti maghiarii care sunt umiliti ca urmare a apartenentei lor etnice. Totodata, solicitam organelor de ordine din Cluj-Napoca, sa inceteze actiunile de persecutare abuzive, scandaloase de acest gen, iar in randul angajatilor sai sa faca cunoscut faptul ca, aproape 20% din populatia Clujului este de etnie maghiara, iar identitatea, limba materna, imnul, drapelul, zilele de sarbatoare ale acestor cetateni sunt cele maghiare", sustine in continuare Csigi Levente.

Reprezentantii CNMT solicitat conducerii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj, dar si Inspectoratului de Politie Judetean, sa ii traga la raspundere pe cei implicati in retinerea celor 8 membri din Garda Maghiara si Garda Secuiasca, in 1 Decembrie.

"Sa fie trasi la raspundere, iar rezultatul sa fie comunicat in mod oficial comunitatii maghiare clujene, ofensata prin tratamentul degradant aplicat d-lui Tunyogi Béla", a mai precizat Csigi Levente.

Cei 8 membri ai celor doua grupari extremiste au fost retinuti de jandarmi pe strada Iuliu Maniu, de langa biserica Sfantul Mihail, unde ar fi urmat sa organizeze o actiune de boicotare a manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

 

Cei 8 au fost amendati cu 19.800 de lei.

Comentarii Facebook