Magazine clujene amendate pentru nereguli in ceea ce priveste reducerile de preturi-VIDEO

Inspectorii Politiei Comunitare a Primariei Cluj-Napoca au amendat cu 7.400 de lei comerciantii care nu respecta legea privind vanzarea cu soldare.

 

"Au fost verificati 29 de agenti economici, din toate cartierele municipiului, iar in 8 cazuri au fost constatate nereguli privind practicarea de reduceri de preturi fara respectarea prevederilor legale (afisarea necorespunzatoare a preturilor, nedepunerea notificarii prealabile la Primarie, nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea marfurilor cu pret redus in raioane/spatii special amenajate pentru aceasta operatiune sau in cadrul acelorasi raioane, caz in care trebuie sa fie bine individualizate). In alte 3 cazuri s-a constatat faptul ca agentii economici functionau fara detinerea acordului si orarului de functionare", se arata intr-un comunicat al Primariei.

 

In urma verificarilor au fost intocmite 11 procese verbale de contatare a contraventiilor si au fost aplicate amenzi in valoare de 7.400 de lei.

 

Pana acum, la Primaria Cluj-Napoca s-au inregistrat 27 de solicitari din partea agentilor economici care doresc sa practice vanzarile de soldare in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie 2011. Comerciantii au obligatia sa notifice la primarie perioada in care efectueaza vanzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor, durata acestora fiind de maxim 45 zile.

Comentarii Facebook