"Mafia regizorilor" controleaza banii din Teatrul National din Cluj

Sindicalistii din Teatrul National Cluj acuza faptul ca se aloca cate 6 miliarde de lei vechi pentru spectacolele unor regizori, care nu scot din vanzarea biletelor nici macar 500 de milioane.

Liderul sindicatului din Teatrul National Cluj, Emanuel Petrean, sustine ca regizori precum Mihai Maniutiu, Tompa gabor sau Andrei Serban pus in scena spectacole scumpe, total nerentabile. Petrean sustine ca aceastia primes banii cu ajutorul consilierului personal al ministrului Culturii, Andras Demeter.

"Mihai Maniutiu, care este director artistic al Teatrului din Cluj are salariu de 5.000-15.000 de euro si mai pune in scena niste spectacole la Opera si ajunge pana la 70.000 de euro", a spus liderul sindical. Acesta este nemultumit si de numarul mare de directori de la Teatru.

Institutia clujeana de cultura are patru directori si un secretar literar la 150 de angajati. Potrivit site-ului oficial al TNC, institutia este condusa de directorul general Ion Vartic, directorul artistic Mihai Maniutiu, directorul economic Maria Patachi, directorul tehnic Vasile Pintea si de secretarul literar Roxana Croitoru. Conducerea Teatrului nu a putut fi contactata.

Comentarii Facebook