Mădălin Voicu despre rinichiul primit de Arșinel: E o personalitate și e mai IMPORTANT ca alți români - VIDEO

 

Deputatul Mădălin Voicu a făcut o declarație șocantă, privind transplantul de care a beneficiat Alexandru Arșinel, spunând că este o personalitate care avea prioritate în fața altora. ”Mie mi se pare pervers să spui că altul merita rinichiul și nu Arșinel”, a spus Voicu.

 

Este suspect că un om de 70 de ani primește un rinichi de la un tânăr de 23 de ani, în trei zile. Este suspect și trebui justiția să lămurează lucrurile”, a acuzat Emanuel Ungureanu. 

 

Întrebat de Cătălin Măruță, dacă știe de când era Arșinel pe lista de așteptare, Ungureanu a spus că: ”Domnul profesor Lucan a spus că s-a înscris pe listă cu 3 zile înainte de operație. Sunt declarațiile medicilor, nu ale mele. Eu nu fac decât să mă iau după declarațiile medicilor. Mie mi se pare ciudat”.

 

În emisiunea ”La Măruță” a fost invitat și Mădălin Voicu, care a spus că personalitățile au prioritate în fața celorlalți români. ”Eu am o altă părere și cred că este mai justă. Domnul Ungureanu și toți ceilalți cetățeni trebuie să înțeleagă că democrația este un exercițiu pe care ni l-am asumat. Dacă în acest exercițiu trebuie să ținem cont și de o anumită ierarhie a anumitor personalități, cum este și Alexandru Arșinel, atunci nu putem trăi în egalitarism, ci mai curând în meritocrație. Eu nu spun că nu erau și alți bolnavi în stare gravă, dar Alexandru Arșinel a fost luat și operat în 3 zile, eu l-aș fi operat în 3 ore, asta nu înseamnă că împiedică pe ceilalți bolnavi să primească tratament. Aici este vorba de o prioritate pe care eu o înțeleg ca pe una firească pentru că o persoană obișnuită nu se poate discrimina, dar când este vorba despre personalități, care sunt patrimoniu național și care reprezintă elitele artei și culturii acestei țări, nu poate interveni cineva pe un comportament mutant să explice că vrea să dea în judecată spitalul pentru că Alexandru Arșinel a primit mai repede un rinichi de care avea nevoie. Domnul Ungureanu susține că trebuia să treacă prin dializă, să se chinuie și după aceea să primească rinichiul. Mie mi se pare de un absurd desăvârșit. Ca să nu mai vorbesc că este un comportament de nevertebrată.

 

Alexandru Arșinel este o personalitate. Eu nu pot să cred că, în afara faptului că (n.red. Ungureanu) vrea să apară la televizor pentru reclamă, își poate închipui că Alexandru Arșinel trebuia să stea la o coadă până moare. Dacă mai apuca să trăiască, putea să îi facă transplantul, dacă nu, nu”, a clamat Mădălin Voicu. 

 

Emanuel Ungureanu, președintele Asociației ”Claudia Safta”, a purtat la emisiune un tricou cu chipul Adinei Bleotu, o tânără care s-a stins din viață după ce a stat pe lista de așteptare 7 ani. Citește AICI povestea tinerei.â

 

Vezi mai jos toată emisiunea:

 


Comentarii Facebook