LUPTĂ PENTRU VIAȚĂ! Biolog clujean, cu fractură de bazin, s-a târât pe coate 3 zile prin munți și a fost SALVAT

 

Un biolog clujean aflat într-o experiție solitară în Munții Cindrel a căzut de la 10 metri, într-o vale și a suferit o fractură de bazin. 

 

S-a târât pe brațe circa 2,5 kilometri în căutarea cuivare care să-l ajute. Fără apă și mâncare, biologul a răbdat frig, noaptea fiind 7 grade Celsius.

 

El a fost găsit de un cioban, care a sunat la 112. În 2.07.2015, Serviciul de Salvamont Sibiu a intervenit la solicitare in zona Vf. Cindrel ( M-tii Cindrel ) în cazul biologului clujean ”care a supraviețuit în condiții extrem de grele, la peste 2200 de metri altitudine și după o accidentare gravă pe care a suferit-o. Acesta se afla în expediție de explorare si nu plănuia să stea decât o zi, neavand provizii la el ... a alunecat pe un vârf de stâncă si a căzut 10 metri în râpă ... s-a lovit de colțurile tăioase ale stancilor și și-a fracturat bazinul. Accidentul a avut loc luni”, precizează salvamontiștii.

 

Chiar dacă avea dureri cumplite, tânărul nu a abandonat lupta pentru supraviețuire. Nu a putut să se mai ridice în picioare, însă s-a târât pe brațe mai bine de 2,5 kilometri, încercând să ajungă la un refugiu ... a fost găsit de un cioban care era cu oile la munte și care a sunat imediat la 112. A supraviețuit cu fractură de bazin, în condițiile în care în ultimele trei zile au fost mai multe reprize de ploaie rece la peste 2.000 de metri altitudine. Noaptea au fost maxim 7 grade, iar ziua nu s-au făcut mai mult de 14 grade. Nu avea nici mâncare, nici apă la el ...”, au mai spus salvatorii.

 

Tânărul a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul din Târgu Mureș.

 

Foto: Salvamont Sibiu

Comentarii Facebook