Lupta la baioneta pentru primaria Bontida

Fostul viceprimar al comunei Bontida, Emil Carhat, vrea sa isi preia cu forta scaunul, de pe care a fost dat jos in luna august in baza unei hotarari a Consiliului Local. Instanta i-a dat, insa, castig de cauza, dar nu a mai fost repus in functie, deoarece primarul care l-a contestat a murit in decembrie.

Carhat a fost demis de Consiliul Local la propunerea fostului primar, Vasile Baciu, pe motiv ca nu si-a onorat obligatiile. El a contestat decizia la Tribunalul Cluj si in 6 noiembrie, Instanta i-a dat dreptate si a obligat forul deliberativ din Bontida sa il repuna in functie.

 

"Primarul a murit intre timp si in locul lui a fost numit viceprimarul Nicoale Gurz, dupa destituirea mea. Acum primarul interimar nu vrea sa mai respecte hotararea instantei, deoarece ii convine sa ramana in functie pana cand vor fi organizate alegerile pentru scaunul de primar, adica in luna februarie", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, Emil Carhat, viceprimarul demis.

El este decis sa mearga maine dimineata la primaria din comuna, insotit de cativa consilieri locali, si sa isi faca dreptate. "Am in mana hotararea instantei care este executorie si pe care sunt decis sa o pun in aplicare. Daca decizia aplicata inca din noiembrie acum eu eram primar interimar. Sunt decis sa candidez si la alegerile din februarie si oricum pana atunci nu mai e mult, dar vreau sa se faca dreptate si sa fiu repus in drepturi", a mai spus Carhat.

Secretarul primariei din Bontida, Adrian Fekete, a declarat ca nu poate pune in practica decizia Instantei pana cand nu primarul interimar nu va convoca o sedinta a Consiliului Local, care trebuie sa ia act de hotarirea judecatorilor. 

Pana atunci, maine va fi ales si presedintele Biroului Electoral din Bontida, iar alegerile pentru functia de primar vor avea loc in 21 februarie.

Comentarii Facebook