Lucrările la breteaua de Nord Florești - Grigorescu avansează rapid - FOTO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, anunță că 2/3 din lucrările propuse la drumul de Nord, care leagă Floreștiul de Grigorescu, sunt terminate.

 

Asa cum am promis se lucreaza de zor pe Drumul de Legatura Nord – covor asfaltic nou, plus largire. Azi (n.red. 8 august) la amiaza, in plina pauza de masa a muncitorilor, acestia deja rezolvasera 2/3 din breteaua nordica. Si, zilele ce vin, o veste buna referitoare la DN1/Avram Iancu”, a precizat primarul Horia Șulea, pe Facebook.

 

Acesta a explicat că drumul de nord, denumit centură, este realizat din fonduri europene și nu se poate face lărgirea până la finalul perioadei de monitorizare.

 

Drumul de pe Nord e drum de exploatatie agricola realizat PE FONDURI EUROPENE la nivel de macadam. Apoi a fost asfaltat - reabilitat de Primarie. Fiind pe fonduri europene, nu i se poate schimba destinatia (cea de a deservi terenurile agricole din zona) cat timp e in perioada de monitorizare. Inca aproape 2 ani. Or, sens unic, ar insemna a priva unele terenuri de acces din ambele sensuri. Asa ca, sens unic = plata sanctiunii de schimbare destinatie catre UE si o interdictie a UAT la fonduri europene”, a explicat primarul. 

Comentarii Facebook