Miercuri 24 Aprilie

Lucia Cojocaru, lider SLIPC Cluj: "Profesorii nu isi vor incasa salariile in noiembrie si decembrie pentru ca nu sunt bani"


Conducerea Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC) avertizeaza ca in bugetul actual nu sunt suficienti bani pentru plata salariilor cadrelor didactice pe ultimele doua luni ale anului.

"Profesorii nu isi incasa salariile in noiembrie si decembrie pentru ca nu sunt bani. S-a facut un calcul la nivel national si este o lipsa de 670 de milioane de lei in bugetul de salarii. Guvernul a alocat bani mai putini pe principiul rezista cine poate. Cineva acolo sus, era prim ministrul, a spus ca este selectia naturala si cine ajunge pana in septembrie rezista, cine nu, nu", a declarat Lucia Cojocaru, liderul SLIPC. 

In aceste conditii, majorarea salariilor cu 15% dupa cum a promis Emil Boc va inrautati situatia, considera liderul de sindicat.

"Poate ca asa se vor termina banii in septembrie. Oricum majorarea trebuie sa intre in vigoare acum, dar nu inseamna mai nimic pentru ca veniturile au fost taiate cu 25%, s-a pierdut al 13 -lea salariu si daca luam in calcul si inflatia vedem ca suntem tot pe minus", a mai precizat Lucia Cojocaru.

In judetul Cluj sunt circa 10.000 de angajati in sistemul de invatamant, care trebuie sa incaseze salariile majorate pana in 15 februarie.

Comentarii Facebook