Miercuri 24 Aprilie

Locuitorii din Borhanci se plang ca Primaria Cluj le cere impozit pe case aproape dublu fata de cat ar trebui

Mai multi localnici din Borhanci se plang ca Primaria Cluj - Napoca ii taxeaza anul pentru locuinte mult mai mult decat ar trebui. Mai exact, pentru o locuinta de 100 mp utili, ei platesc  anual 72 de lei in plus impozit.

 

Acestia au trimis presei o sesizare in care le-au cerut ziaristilor sa ceara la randul lor reprezentantilor Primariei Cluj -Napoca, sa fie incadrati corect la impozitare.   

 

Localnici din Borhanci sustin ca sunt incadrati gresit din punct de vedere al fiscalitatii si platesc impozite pentru locuinte care au toate utilitatile, in timp ce ei nu au canalizare. Casele lor au o valoare impozabila pe metru patrat construit de 806 lei, dar acesti bani trebuie platiti pentru locuintele care au toate utilitatile. De fapt, spun localnicii din Borhanci, ei ar trebui sa plateasca 478 lei pentru ca nu au canalizare.

 

Pentru Cluj-Napoca se mai adauga un coeficient de 2,2-2,5 la suta. Astfel, impozitele lor ajung sa fie pe metru patrat

806 lei x 2,2-2,5= 1773,2 lei  fata de 1051,6 lei /mp cat ar trebui sa plateasca

" Diferenta de 721.6lei/mp inseamna un impozit suplimentar de 0,72 lei/mp, care la o locuinta de 100mp construiti, adica vreo 80 utili, insemna anual 72 de lei platiti in plus. Inmultiti cu cele circa 10000 de locuinte fara canalizare din Cluj-Napoca si vedeti cum anual cetatenii sunt fortati sa plateasca ilegal 720.000lei(7,2miliarde lei vechi), pe langa cei 1.051.600lei ce reprezinta obligatia corecta. Nu mai discutam de conditiile inumane din zona, faptul ca gazul si apa s-au realizat pe banii nostrii, transportul urban asteapta asfaltul, asfaltul asteapta canalizare, iar canalizarea se amana" , spun localnicii din Borhanci.

 

Acestia spun ca exista chiar cazuri de localnici care au depus corect declaratia de impozit si au fost siliti sa o corecteze. "In ianuarie, mai multi dintre noi am solicitat remedierea problemei dar primim explicatii de genul "trebuie sa verificam planurile cladirii", un mod de a cauta o posibilitate de a nu rambursa sumele incasate ilegal", spun acestia.

 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca analizeaza in acest moment plangerea localnicilor din Borhanci.

Comentarii Facebook