Locuitorii din Floresti traiesc cu rahatul in fata blocului! Autoritatile le-au spus "sa faca poze!"- VIDEO

Zeci de persoane trebuie sa suporte zilnic mirosuri pestilentiale, dupa ce fosa septica de la blocurile situate pe strada Cetatii, la numarul 49, se revarsa zilnic in drum.



O parte dintre apartamentele din cele 6 blocuri, de la numarul 49, au fost vandute in urma cu trei luni. Atunci au aparut si problemele, deoarece fosa septica amenajata de constructor este prea mica pentru a face fata numarului mare de locatari.

 

"Este o nesimtire absoluta ce se intampla in Floresti. Nu se poate sa nu poti sa stai cu geamul deschis din cauza mirosului. Asa este de trei luni de cand s-au mutat aici vecinii nostri in aceste blocuri", spune una dintre locatare. Un alt locatar din zona sustine ca dejectiile de la cele 6 blocuri sunt deversate in strada pentru ca fosa septica este suprasolicitata.

 

"Nu avem ce face asa a fost construita. Pentru a se asigura ca nu se blocheaza, constructorul a prevazut si o teava pentru scurgerea mizeriei. Totul e pe nervii nostri, noi trebuie sa ne ferim sa nu calcam Doamne fereste in ceva".


Locatarii blocurilor de pe strada Cetatii, numarul 49, sunt si ei negri de suparare.

 

"Este ceva de speriat. Mie mi-a iesit si in baie mizeria, ce sa mai zicem ca iese in fata blocului. Luna trecuta am platit fiecare 20 de lei pentru a chema pe cineva sa curete fosa septica. Dar noi nu suntem proprietari inca, nu am intabulat apartamentele, asa ca cel care ne-a vandut ar trebui sa cheme vidanja", spune o alta femeie.



Primarul comunei Floresti, Ioachim Vancea, s-a aratat nemultumit de faptul ca oamenii din zona s-au plans presei si nu au mers direct la el si spune ca primaria incearca sa gasesca o solutie.

 

"Nu inteleg de ce au mers direct la presa, cand puteau sa vina aici sa incercam sa rezolvam situatia. Oricum, odata cu atragerea de fonduri europene vom introduce si acolo canalizarea, asa ca lucrurile se vor schimba", a spus primarul Ioachim Vancea.

 

Locatarii de pe strada Cetatii spun insa ca au sesizat atat Primaria cat si Agentia de Protectie a Mediului, dar ca raspunsul cel mai socant a fost de la mediu:"sa facem poze" .

Comentarii Facebook