LIVIU FLORIAN, milionarul clujean din afaceri cu porci, CONDAMNAT pentru mita de la Vama Halmeu

 

Milionarul clujean Liviu Florian a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și jumătate de închisoare, jumătate din pedeapsa inițială.

 

De asemenea, au fost condamnați și şefa vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, dar și complicii Florin Dănuţ Feher, Ioan Romeo Niţu şi Ion Savu, toţi cu câte 2 ani şi jumătate, scrie oradestiri.ro.

 

Înalta Curte de Justiție, în baza art.291 alin 2 Cod penal si art. 112 lit. d Cod penal. dispune confiscarea sumei de 130.000 euro sau echivalentul în lei de la inculpatul Florian Liviu.

 

Liviu Florian, omul de afaceri din Cluj acuzat ca a luat 130.000 de euro mita pentru a intermedia angajarea unei persoane in functia de sef al Vamii Halmeu, aduna banii pentru un partid politic. Surse din randul anchetatorilor sustin ca este vorba despre PDL.

 

In cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Liviu Florian a pretins de la invinuita Dobrescu Nicoleta- inspector vamal in cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro, promitandu-i ca in baza influentei pe care o are asupra faptuitorului Marginean Radu Traian - sef al Agentiei Nationale a Vamilor (ANV), si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) il va determina sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.

 

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Predescu Eugen, astfel ca in 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de de sef al Biroului Vamal Halmeu prin Ordinul sefului ANV”, susțineau procurorii DNA.

 

Liviu Florian strangea mita de la Vama Halmeu pentru un partid politic! Clujeanul a luat 130.000 de euro in rate

 

Inițial, Liviu Florian a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. 

 

Clujeanul Liviu Florian a fost ”iertat” cu 2 ani din pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru mita si traficul de influență pe care l-a coordonat la Vama Halmeu, conform sentinței din 13 martie 2013. 

 

Curtea de Apel Oradea a redus pedepsele inculpatei Nicoleta Dobrescu de la patru ani și șase luni la trei ani și șase luni, a lui Liviu Florian, de la șapte ani de închisoare la cinci ani de închisoare. În cazul inculpatului Ion Savu s-a redus pedeapsa de la trei ani și nouă luni de închisoare la trei ani de închisoare, iar în cazul inculpaților Ioan Romeo Nițu și Dănuț Florin Feher de la câte patru ani și trei luni de închisoare la câte trei ani și șase luni de închisoare.

 

Florian s-a înbogățit din afaceri cu ferma de porci de la Bonțida care a dat faliment. El și familia lui trăiau pe picior mare, având numai mașini de lux.

 

Florin Florian, fiul patronului de la Agroflip retinut joi de DNA, conduce masini de lux si face curse ilegale prin centrul Clujului - VIDEO

Comentarii Facebook