Liviu Florian, acuzat ca a luat 130.000 de euro mita de la seful Vamii Halmeu: "Procurorii vor sa ma judece in presa!"


Omul de afaceri clujean, Liviu Florian, trimis in judecata in dosarul "mita la vama Halemu", a declarat ca este victima unei campanii de presa "orchestrata si incurajata de autoritatile judiciare".

"Acte ale dosarului de ancheta sunt aduse la cunostinta opiniei publice, prin intermediul presei. Dezbaterea juridica a dosarului s-a mutat din salile instantelor de judecata in studiourile televiziunilor si in paginile ziarelor. Acest fapt aduce o atingere grava prezumtiei de nevinovatie de care se bucura dl. Florian, dar si creeaza o presiune importanta asupra magistratilor desemnati sa se pronunte asupra starii acestuia de libertate. Inducand in constiinta opiniei publice certitudinea culpabilitatii dlui. Florian prin prezentarea unilaterala a starii de fapt, o astfel de campanie de presa declansata de autoritati contravine in mod flagrant tuturor obligatilor profesionale ale procurilor si judecatorilor, astfel cum sunt acestea stabilite prin textele legale incidente", precizeaza Eugen Iordachescu, avocatul omului de afaceri.

"Pe cai obscure, dar care nu pot avea o alta sursa decat organele judiciare, presa a intrat in posesia a numeroase acte de procedura, ce sunt lipsite de caracter public. Presa a fost inundata de copii ale propunerii de arestare preventiva, ce se judeca in camera de consiliu, de transcrieri ale unor interceptari telefonice, ce au regim special prevazut de art. 911 si urmatoarele din Codul de procedura penala. Mai mult, presei i s-a comunicat o copie de pe rechizitoriu, anterior fixari primului termen de judecata si anterior ca acesta sa fie comunicat inculpatilor si aparatorilor acestora", a mai precizat Iordachescu.

Liviu Florian a fost arestat si trimis in judecata de procurorii DNA Oradea sub acuzatia de trafic de influenta si cumparare de influenta.

El a primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu pentru a-i facilita numirea in functia de sef al Vamii Halmeu. Florian a impartit "castigul" cu o serie de persoane influente din ANAF, iar la sfarsitul delegarii Nicoletei Dobrescu in functia de sef al punctului vamal a mai cerut 300.000 de euro spaga.


Citeste si...

Vezi stenogramele din dosarul "Mita la Vama Halmeu"! Spaga a ajuns de la Cluj la PDL Bucuresti - VEZI DOVADA

Comentarii Facebook